Čolnarjenje in sup-anje po Krki in športni ribolov

Čolnarjenje po reki Krki, dolenjski  zeleni lepotici je vedno znova posebno doživetje. Na plovbo s čolni po mirni Krki se lahko odpravite sami, lahko pa se prepustite spretnemu in zanesljivemu krmarju, ki plovilo varno vodi pod lesenimi mostovi, in uživate ob pogledih na slikovita obrežja, kjer se otožne vrbe zrcalijo v reki, tišino pa le občasno zmotijo preplašeni labodi, ki se z glasnim frfotom poženejo v višave. Priporočamo vam, da obiščete enega izmed ponudnikov organiziranega čolnarjenja  Mestna čolnarna Kostanjevica na Krki.

Predlagamo rafting ali kajakaštvo po zgornjem toku reke od vasi Lese do Šmihela, ki je zaradi številnih jezov najprivlačnejši odsek, ali pa sproščeno čolnarjenje s kanujem po bolj mirnem spodnjem delu reke. 

Boating on Krka River

SUP-anje po reki Krki
SUP – “Stand Up Paddling” pomeni “veslati stoje”. SUP-anje je zdrava zabavna vadba brez večjih možnosti za poškodbe, prijetna za sklepe, prijazna do srca in žilja, s pomembnim učinkom na spodnji del hrbta (drža, stabilnost in koordinacija). Za izposojo so na voljo napihljivi, plastični in leseni SUPi. Priporočamo vam, da za izposojo SUP deske obiščete Društvo Landestrost v Kostanjevici na Krki.

Športni ribolov
Med rekami slovi Krka, na kateri vam člani kostanjeviške družine priporočajo predvsem športni ribolov ščuke, soma in smuča, iz čolna. Če vam sreča ne bo mila, se boste morali zadovoljiti s kako drugo ribjo vrsto: platico, zeleniko, rdečeoko, linjem, bolenom, krapom, mreno, ostrižem, podustjo. Krkina pritoka, potoka Studena in Obrh, sta naseljena s postrvjo, klenom, zeleniko in podustjo. V potiku Senuša najdemo potočnico, klena in pčuko, Sušica v Podbočju pa je naseljena s klenom, podustjo in potočno postrvjo, ki jo najdemo še v Lačnem potoku. Ribiška družina Kostanjevica na Krki, e-mail: rdkostanjevicanakrki@siol.net

 

Kontakt

Vila Castanea***

Ulica talcev 9,
8311 Kostanjevica na Krki
Tel: +386 69 927 593
info@vilacastanea.si

Green & Safe Travel