Posebna ponudba

Kulturni oddih v Kostanjevici na Krki

Posebna ponudba

KULTURNI ODDIH V KOSTANJEVICI NA KRKI

CENA PAKETA ZA 2 OSEBI: 132 EUR

Doživite oddih v enem najmanjših in najstarejših slovenskih mest, v katerem sta doma umetnost in kultura.

V naročju neokrnjene narave med zelenim pobočjem Gorjancev in reko Krko stoji nekdanji cistercijanski samostan iz 13. stoletja. V zavetju njegovih mogočnih zidov deluje ena največjih slovenskih galerij – Galerija Božidar Jakac, ki vabi na ogled 9 stalnih postavitev umetnikov: Božidarja Jakca, bratov Franceta in Toneta Kralja, Zorana Didka, Janeza Boljke, Bogdana Borčića, Franceta Goršeta in Jožeta Gorjupa ter sijajne Pleterske zbirke evropskih slikarjev, ki je sicer v lasti bližnje Kartuzije Pleterje. Med deli, nastalimi od 17. do 19. stoletja, izstopa serija apostolov, predvidoma nastale v delavnici flamskega mojstra Anthonisa Van Dycka. Med prostori namenjenimi občasnim razstavam vrhunskih slovenskih in tujih avtorjev izstopa edinstven ambient nekdanje samostanske cerkve ter Lamutov likovni salon v nekdanjem ministerialnem dvorcu v centru mesta. V neposredni okolici galerije vabi na romantični sprehod Park skulptur Forma viva, v katerem je na ogled več kot 100 skulptur, ki nastajajo na Mednarodnih simpozijih kiparjev Forma viva.

Po ogledu  ste povabljeni v edinstven ambient  Cvičkove kleti s 34 velikimi hrastovimi sodi, kjer boste ob kozarcu avtohtonega vina cviček, spoznali zgodbo vinogradniške tradicije kraja.

 

Forma Viva Kostanjevica na Krki

Opis ponudbe

V ceno paketa za 2 osebi je vključeno: nočitev v dvoposteljni sobi  standard s samopostrežnim kontinentalnim zajtrkom, vstopnina v galerijo (1x za 2 osebi skupaj v času bivanja), kozarček vina cviček, brezplačna uporaba wifi in brezplačno parkirno mesto.

Možen je voden ogled mesta z lokalnim vodnikom  in dodatna nočitev – za ceno povprašajte na recepciji.

 

Pogoji poslovanja

 • Paket je na voljo v skladu z razpoložljivostjo sob v Vili Castanea ob predhodni potrditvi.
 • Minimalno bivanje 1 noč, maksimalno bivanje s paketno ceno 2 noči.
 • Obvezna je predhodna rezervacija sobe. Galerija Božidar Jakac je zaprta ob ponedeljkih, 1. januarja, 1. novembra in 25. decembra.
 • Ostali pogoji prodaje, ki so navedeni na vilacastanea/cenik so sestavni del tega paketa.
 • Turistična in promocijska taksa v višini 1,50 EUR po osebi na noč ni vključena v ceno.
  Forma Viva Kostanjevica na Krki
  Kontakt

  Vila Castanea***

  Ulica talcev 9,
  8311 Kostanjevica na Krki
  Tel: +386 69 927 593
  info@vilacastanea.si

  Green & Safe Travel